Foto: DELFI
Pirmajā darbības mēnesī - no 21.novembra līdz 23.decembrim - 15 pārvietojamie fotoradari ir fiksējuši 4663 ātruma pārkāpumus, informēja Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.

Par minētajiem pārkāpumiem uzlikta soda nauda 84 845 latu apmērā.
Ātruma rekords apdzīvotā vietā fiksēts šā gada 22.novembrī Rīgā, Ieriķu ielā 60, kur pie atļautā ātruma 50 kilometru stundā auto traucies ar ātrumu 108 kilometri stundā. Savukārt ārpus apdzīvotas vietas ātruma rekords fiksēts šā gada 3.decembrī uz autoceļa Rīga-Ventspils (A-10), 16.kilometrā, virzienā uz Jūrmalu, kad pie atļautajiem 90 kilometriem stundā fiksēts ātrums 162 kilometri stundā.

Fotoradari fiksē atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus, savukārt transportlīdzekļiem, kas fiksēti par minēto pārkāpumu, tiek pārbaudīta tehniskās apskates un obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas esamība, norādīja Juberte.

Jau ziņots, ka sākotnēji daļu jauno fotoradaru bija iecerēts izvietot jau 21.oktobrī, bet iepriekš neparedzamu iemeslu dēļ to nebija iespējams izdarīt, tādēļ policija ar fotoradaru piegādātājiem vienojās par mēnesi pagarināt līguma izpildes termiņu.

Saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem fotoradarus piegādā un uzstāda trīs juridisko personu apvienība, kurā iekļauta AS "Vitronic Baltica", vācu kompānija "Vitronic Dr.-Ing.Stein Bildverarbeitungssysteme" un SIA "Komerccentrs DATI grupa".

Valsts policijas mājaslapā sadaļā "Ceļu satiksme" ir pieejama fotoradaru karte ar vietām, kurās varēs atrasties fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!