Foto: AFI
Katram cilvēkam pašam jāizlemj kā rīkoties referendumā par valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņā, sakot, ka savu nostāju mainījis nav.

Bērziņš sacīja, ka gaidāmajā tautas nobalsošanā neatbalstīs krievu valodu kā otro valsts valodu, taču viņš aicināja cilvēku referendumu neignorēt. "Lai katrs dara tā, kā grib," sacīja Bērziņš, norādot, ka tajā katrs cilvēks var izteikt savu viedokli valodas jautājumā.

Prezidents arī sacīja, ka cilvēkiem būtu jāskaidro, ko šis referendums nozīmē, taču šai skaidrošanai nebūtu jābūt kampaņai ar aicinājumu atbalstīt vai neatbalstīt divvalodību Latvijā. "Tāda, kāda šī situācija ir izveidojusies, skaidrošana ir jāveic, lai cilvēki saprastu," sacīja Bērziņš. Viņš sacīja, ka cilvēkiem būtu jāskaidro, cik ir vēlētāju, cik liela ir šī daļa, kas parakstījās, lai referendums būtu. Bērziņš sacīja, ka šie jautājumi būtu jāskaidro presei.

Jau ziņots, ka novembrī varēja parakstīties Satversmes grozījumu ierosināšanai par oficiālu divvalodību Latvijā. Ir savākti vairāk nekā 183 tūkstoši parakstu. Likumprojektu iesniegs Saeimā, ja parlaments likumprojektu grozīs vai noraidīs, par grozījumiem Satversmē notiks referendums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!