Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2012.gadā galvenie veicamie darbi ir trīs skaļāko un apjomīgo lietu virzība uz prokuratūru, valsts budžeta finansējuma piešķiršana politiskajām partijām un tā izlietošanas kontrole, kā arī dažādu normatīvo aktu projektu izstrāde.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai LETA apliecināja, ka viens no svarīgākajiem šogad veicamajiem darbiem birojā būs apjomīgāko krimināllietu sagatavošana kriminālvajāšanas sākšanai. Šīs trīs skaļās lietas, kas atrodas KNAB lietvedībā, ir tā dēvētā oligarhu lieta, "Latvenergo" un "Daimler" lietas.

Saistībā ar 2012.gadā paredzēto valsts budžeta finansējuma piešķiršanu politiskajām partijām KNAB jānodrošina uzraudzības un kontroles mehānisms, nepieciešamības gadījumā izstrādājot priekšlikumus izmaiņām normatīvajos aktos, par vēl vienu veicamo darbu stāstīja Vitenburgs.

Tāpat birojam šogad padomā izstrādāt vēl virkni normatīvo aktu projektu - saistībā ar nozīmīgiem Ministru kabinetā apstiprinātajiem politikas attīstības dokumentiem un tajos paredzētajiem risinājumiem, piemēram, nodrošinot publisku pieejamību informācijai par lobētājiem, pilnveidojot biedrību, nodibinājumu, kapitālsabiedrību finansēšanu no valsts un pašvaldību budžeta un tās uzraudzības sistēmu, nodrošinot rekomendāciju ieviešanu korupcijas risku novēršanai tiesībsargājošajās institūcijās.

Vitenburgs atzīmēja, ka tāpat šogad aktuāli būs vairāki Ministru kabinetā skatāmie konceptuālie jautājumi: par KNAB turpmāko statusu, par korupcijas risku samazināšanu valsts pārvaldes iestādēs un pašvaldībās un par atklātuma nodrošināšanu saistībā ar valsts amatpersonu izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem korupcijas novēršanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!