Foto: DELFI Reporter
Ciklonam Ulli no Ziemeļjūras virzoties uz austrumiem un skarot arī Latvijas teritoriju, pamazām pieņemas spēkā sinoptiķu prognozētā vētra, un Ventspilī vēja ātrums jau sasniedzis 27 metrus sekundē, liecina Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Visspēcīgākās vēja brāzmas trešdien plkst.11:00 reģistrētas Ventspilī – 27 metri sekundē. Spēcīgs vējš plosās arī citviet Kurzemē, īpaši Baltijas jūras piekrastē – Liepājā plkst.11:00 reģistrēts vēja ātrums 25 metri sekundē, Kolkā – 18 metri sekundē, Pāvilostā – 17 metri sekundē, bet Rucavā – 19 metri sekundē.

Rīgā trešdien plkst. 11:00 vēja ātrums bijis aptuveni 15 metri sekundē, bet Daugavgrīvā – 17 metri sekundē.

Vidzemes jūrmalā pagaidām vēja ātrums nav tik liels – Skultē plkst.11:00 reģistrēts vēja ātrums 12 metri sekundē, bet Ainažos – 15 metri sekundē.

Pārējā Latvijas teritorijā vēja ātrums priekšpusdienā bija 8 – 15 metri sekundē.

Spēcīgās vētras dēļ Kurzemē trešdien pēcpusdienā bez elektrības ir vismaz 1500 valsts energokoncerna "Latvenergo" klientu, informē uzņēmuma pārstāve Ivita Bidere.

Viņa pavēstīja, ka AS "Sadales tīkls" operatīvās izbraukuma un remonta un celtniecības brigādes apseko elektrolīnijas un operatīvi veic darbus avārijas atslēgumu novēršanai. "Daļēji jau ir novērsti traucējumi Talsu, Tukuma, Kuldīgas apkārtnē, kā arī Aizputes-Priekules elektrolīnijā, samazinot elektroapgādes traucējumu skaitu līdz 1500 klientiem," informē Bidere.

"Latvenergo" atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās stundās gaidāma tālāka vēja pastiprināšanās - daudzviet Latvijā, dienas vidū arī Rīgā tas pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē, piekrastes rajonos sasniegs ļoti stipras vētras spēku 25-30 metrus sekundē, bet jūras piekrastē pat līdz 32 metriem sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!