Foto: LETA
Naktī, pateicoties AS "Sadales tīkls" dispečeru operatīviem darbiem, elektroenerģijas apgādes traucējumu skaits samazināts no aptuveni 3000 līdz aptuveni 400 klientiem, taču vējš turpināja postīt elektrotīklus un ceturtdien no rīta bez elektrības atkal bija kopumā aptuveni 2000 klientu, liecina energokoncerna "Latvenergo" informācija.

Ceturtdien no rīta, saglabājoties stiprajam vējam, kā arī vietām sākoties stiprai snigšanai, atkal ir pieaudzis elektroapgādes traucējumu skaits. To novēršanai darbu ir sākušas AS "Sadales tīkls" operatīvās un remonta un celtniecības brigādes.

Bojājumu novēršanā ceturtdien iesaistītas vairāk nekā 100 brigādes, no kurām lielākā daļa strādās Centrālajā reģionā un Vidzemē, kur ir paredzamas spēcīgākās vēja brāzmas.

Ceturtdien no rīta Vidzemes piejūrā turpinās spēcīgs vējš un ir sācis snigt slapjš sniegs, kas, aplīp ap kokiem un zariem, izraisot elektroapgādes traucējumus.

Visvairāk avārijas atslēgumu bija Piejūras reģionā, Limbažu-Alojas elektrolīnijā, u.c., traucējot elektroapgādi aptuveni 2000 klientu, no kuriem liela daļa ir šobrīd mazapdzīvotas dārzkopju kooperatīvās sabiedrības, piem., Saulkrastos. Kurzemē, Latgalē un Zemgalē situācija elektroapgādē ir stabila, plānots, ka esošais nelielais avārijas atslēgumu skaits tiks novērsts iespējami īsākajā laikā.

"Latvenergo" atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Jau ziņots, ka, ciklonam Ulli no Ziemeļjūras virzoties uz austrumiem un skarot arī Latvijas teritoriju, Ventspilī vēja ātrums sasniedzis 31 metru sekundē. Spēcīgs vējš plosījās arī citviet Kurzemē, īpaši Baltijas jūras piekrastē – Liepājā plkst.11:00 reģistrēts vēja ātrums 25 metri sekundē, Kolkā – 18 metri sekundē, Pāvilostā – 17 metri sekundē, bet Rucavā – 19 metri sekundē.

Spēcīgās vētras dēļ Kurzemē trešdien pēcpusdienā bez elektrības ir vismaz 3000 valsts energokoncerna "Latvenergo" klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!