Foto: DELFI Aculiecinieks
Pienācis laiks atvadīties no vēl vienas mūsu valsts ražotnes - Rīgas lauksaimniecības mašīnbūves rūpnīcas. Savulaik tas bija viens no lielākajiem pilsētas mašīnbūves uzņēmumiem.

Izklausīsies neticami, bet LRMR produkcija tika eksportēta uz 30 pasaules valstīm. Taču deviņdesmito gadu sākumā rūpnīca savu darbību pārtrauca. Tikai šad tad tajā varēja redzēt rosāmies aktīvistus, kas pa ķieģelim, metāla caurulei un armatūras gabaliem lēni jauca nost pamestos korpusus.

2005.gadā presē parādījās informācija, ka par rūpnīcas teritoriju ir izrādījusi interesi lietuviešu firma, kas šajā vietā plāno būvēt tirdzniecības centru "Akropole" (līdzīgs tirdzniecības centrs atrodas Klaipēdā). Taču šo ieceri realizēt neizdevās, patraucēja krīze.

Tā, lūk, 2010.gadā kādā Lietuvas biznesa portālā parādījās ziņa, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir atbalstījis detalizētu 11 hektāru Daugavgrīvas ielas 31 teritorijas plānojumu. Iesniegumu darbu uzsākšanai ir iesniegusi kompānija Daugavgrīvas NIP, kas pārstāv Akropolis LT intereses Latvijā. Lietuvas kompānija šajā vietā plāno ierīkot tirdzniecības, izklaides un biznesa centru "Zunda". Vienlaicīgi tiks uzsākti vērienīgi infrastruktūras labiekārtošanas darbi Daugavgrīvas ielā.

Viss kā ierasts – rūpnīcas vietā taps jauns tirdzniecības centrs. Lai gan jāpiekrīt arī tiem, kas saka, ka labāk jauns tirdzniecības centrs, nekā pamestas rūpnīcas drupas...

Pievienotas giacomelli fotogrāfijas.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!