Foto: DELFI Aculiecinieks
Pagājušās brīvdienās atpūtas centrā "Minhauzena Unda" Saulkrastos notika 2012. gada Latvijas čempionāts šautriņu mešanā, kurā savu pirmo čempiones titulu izcīnīja Elīna Putniņa. Savukārt starp kungiem savu otro čempiona titulu izcīnīja Madars Razma.

Kopumā uz sacensībām bija ieradušies 76 dalībnieki (56 kungi un 20 dāmas).

(teksta turpinājums zem fotogalerijas)


Vairāk foto atradīsiet šeit.

Pielozētie pāri

Piektdienas vakarā tika novadīts iesildošais turnīrs Pielozētie pāri, uz kuru bija ieradušies 10 dalībnieki. Iesildošajā turnīrā triumfēja Ligitas Vilks (Pieci Vilki) un Matīsa Skāba duets, kuri ar 3:1 finālā pārspēja kluba Paddy Whelans duetu Sandiju Andersoni un Ivaru Lindi.

Kungi individuāli

Sestdienā uz kungu individuālajām sacensībām bija ieradušies 56 kungi.

Kungu konkurencē grupu spēlēs nekvalificējās izslēgšanas spēlēm bijušais Latvijas čempions Juris Aleksans.

Ceturtdaļfinālos Madars Razma (ŠMK Priekule) ar 2:0 pārspēja savu kluba biedru Ģirtu Ločmeli, Nauris Gleglu (Cēsis 50) ar 2:1 pārspēja arī Gati Lanceru(Smiltenes Darts), Jānis Armanovičs (Ezerzeme) ar 2:0 pārspēja Ilgvaru Lāci (Cēsis 50), Latvijas čempions Aigars Strēlis ar 2:0 pārspēja Ilvaru Drauli (Smiltenes Darts).

Abos pusfinālos ŠMK Priekule kluba pārstāvjiem izdevās pārspēlēt savus oponentus, Madars Razma ar 2:1 pārspēja Nauri Gleglu, Aigars Strēlis ar 2:0 pārspēja Jāni Armanoviču.

Rezultātā finālā tikās viena kluba ŠMK Priekule pārstāvji. Šajā reizē jaunība izrādījās vairāk sagatavojusies uzvarai nekā pieredze un vinnēja.

Madars Razma (75,15) 3:0 (2:0,2:0,2:0) Aigars Strēlis (68,25).

Dāmas individuāli

Uz dāmu individuālajām sacensībām bija ieradušās 20 dāmas.

Pirmo apli šoreiz neizdevās veikt Latvijas čempionei Zeltītei Stradei (Smiltenes Darts), kura piekāpas 2:3 Irēnai Bauzei (Priekule), kā arī 2011.gada labākai spēlētājai starp sievietēm Ievai Brikmanei-Buklovskai (Paddy Whelans), kura piekāpās 2:3 Anitai Punculei (Ezerzeme).

Ceturtdaļfinālā Ligita Vilks (Pieci Vilki) ar 0:3 atzina Birutas Skvireckas (Bauskas Darts) pārākumu, Anda Seimane (Lūsis) pārspēja ar 3:2 Irēnu Bauzi (ŠMK Priekule), Elīna Putniņa (Smiltenes Darts) ar 3:0 pārspēja Vitu Grebsku (Lūsis), kā arī Avelīna Lāce (Cēsis 50) ar 3:2 pārspēja Anitu Punculi (Ezerzeme).

Pusfinālā Biruta Skvirecka pārspēja ar 2:1 Andu Seimani, bet otrajā pusfinālā Elīna Putniņa ar 2:0 pārspēja Avelīnu Lāci.

Arī šeit finālā jaunība pārspēja pieredzi. Ar rezultātu 2:0 Elīna Putniņa uzvarēja Birutu Skvirecku un pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioni. Ievērības cienīgs ģimenes tradīciju turpinājums.

Biruta Skvirecka (38,49) 0:2 (0:2, 1:2) Elīna Putniņa (47,52)

Jaunieši

Šogad jauniešu turnīrā piedalījās 4 dalībnieki, kuri izspēlēja tiesību kvalificēties finālā vienā grupā. No grupas finālam kvalificējas Oskars Draulis (Smiltenes Darts) un Ronalds Kovaļevskis (Bauskas Darts). Finālā Oskars paņem revanšu ar 3:2 par zaudējumu LDO kausā.

Gandarījuma turnīrs

Tiem, kuri nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, tika organizēts gandarījuma turnīrs, kurā kungu konkurencē uzvaru izcīnīja Andris Mednis un ar 3:0 pārspēja finālā Česlavu Šakelu, savukārt dāmu konkurencē uzvaru izcīnīja Marija Ružāne un ar 4:1 pārspēja Anitu Mikāli.

Papildspēle "Bullis"

Visiem sacensību dalībniekiem bija iespēja piedalīties papildspēlē Bullis. Dāmu konkurencē vislabākā ar rezultātu 400 punktiem bija Avelīna Lāce (Cēsis 50). Kungu konkurencē pirmo vietu ar rezultātu 650 punkti izcīnīja Ilvars Draulis (Smiltenes Darts).

Kungu pāri

Svētdien kungu pāru konkurencē piedalījās 27 pāri, kuri izlozes rezultātā tika sadalīti 8 apakšgrupās.

Ceturtdaļfinālā visas spēles beidzās ar rezultātu 4:2. Priekuļnieki Ģirts Ločmelis un Andris Ziemielis ar 2:4 zaudēja Vecumnieku duetam Guntaram Stipiņam ar Reno Rogu. Nauris Gleglu un Ilgvars Lācis svinēja uzvaru pār Dmitriju Blatovu un Kirilu Staruhinu (Paddy Whelans). Latvijas čempioni Aigars Strēlis un Madars Razma bija spiesti atzīt  Rudolfa Mežecka un Ērika Gertnera pārākumu. Armands Užulis ar Broņislavu Trušinsku zaudēja arī Vecumnieku duetam Ingusam Trušinskim ar Ivaru Zilgalvi.

Pusfinālā triumfēja Vecumnieku Darts klubs. Pirmajā pusfinālā tika izspēlēts maksimālais legu skaits. Spraigas cīņas rezultātā Guntars Stipins ar Reno Rogu ar 4:3 pārspēja Nauri Gleglu ar Ilgvaru Lāci. Otrajā pusfinālā Rudolfs Mežeckis ar Ēriku Gertneru ar 0:4 atzīst Ingusa Trušinska un Ivara Zilgalvja pārākumu.

Finālā Guntars Stipins ar Reno Rogu ar 4:1 pārspēja Ingusu Trušinski ar Ivaru Zilgalvi.

Dāmu pāri

Dāmu pāru konkurencē piedalījās 11 pāri, kuri izlozes rezultātā tika sadalīti 2 apakšgrupās.

Ceturtdaļfinālā Latvijas čempiones Zeltīte Strade un Vita Grebska ar 4:0 pārspēja Olitu Semaško ar Sanitu Rogu, Irēna Bauze un Kristīne Bauze ar 4:3 pārspēja Anitu Malderi ar Aretu Kovaļevsku, Elīna Putniņa un Avelīna Lāce ar 4:0 pārspēja Anitu Punculi ar Mariju Ružāni, un Sandija Andersone ar Birutu Skvirecku ar 4:0 pārspēja Ievu Brikmani-Buklovsku ar Andu Seimani.

Pusfinālā , Irēna Bauze ar Kristīni Bauzi ar 1:4 atzīst Zeltītes Strades un Vitas Grebskas pārākumu. Otrajā pusfinālā ar maksimālo legu skaitu uzvaru svinēja Sandija Andersone un Biruta Skvirecka.

Finālā Latvijas čempiones Zeltīte Strade un Vita Grebska spēja saglabāt savu čempionu titulu un ar 4:2 pārspēja Sandiju Andersoni ar Birutu Skvirecku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!