Foto: LETA

Valdība otrdien nolēma atvēlēt Kultūras ministrijai (KM) 89 439 latus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pagājušā gada nogales vētru postījumu novēršanai trīs ministrijas padotības iestādēs.

79 627 latus plānots atvēlēt Latvijas Mākslas akadēmijai (LMA) jumta renovācijas darbiem, 2400 latu - Rundāles pils muzeja meža parka stādījumu atjaunošanai, bet 7412 latus - Latvijas Nacionālajam arhīvam (LNA) Latvijas Valsts arhīva dokumentu glabātavu ārējā apšuvuma remontam un siltināšanai.

KM skaidro, ka pērnā gada 27.un 28.novembra spēcīgais vējš ir radījis postījumus tās padotības iestāžu nekustamajiem īpašumiem un iestāžu teritorijai. Papildu postījumus radījusi arī pagājušā gada 26.un 27.decembra vētra.

Rundāles pils muzejs meža parka teritorijā nolauzti un izgāzti kopumā 136 koki. LNA Latvijas valsts arhīva ēkas jumtam Rīgā, Bezdelīgu ielā 1 ir atdalījušies un norauti vairāki dekoratīvā apšuvuma elementi metāla plākšņu veidā. Savukārt LMA ēkai vējā norauts zelmiņu nosedzošais virsmas vara skārds. Tas veicinājis vēja radīto sūci jumta konstrukcijās, kā rezultātā vētras laikā norauts jumta segums.

Tāpēc KM lūdza atvēlēt 89 439 latus, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar stiprā vēja un vētras nodarīto postījumu un seku likvidēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!