Foto: Publicitātes attēli
Otrdien un trešdien Latvijā norisināsies Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) rīkotās Notāru dienas, informēja LZNP rīkotājdirektore Vija Piziča.

Šogad Notāru dienas notiks jau septīto gadu pēc kārtas, un to laikā notāri visos Latvijas novados iedzīvotājiem sniegs bezmaksas konsultācijas un nodrošinās iespēju ikvienam interesentam saņemt atbildes uz dažādiem juridiskiem jautājumiem.

Notāru dienu laikā ikvienam būs iespēja konsultēties arī par tā saukto "sākumdeklarēšanas likumu", deklarāciju aizpildīšanas un iesniegšanas jautājumiem.

"Lai arī deklarācija stāsies spēkā no šā gada 1. marta, joprojām sabiedrībā valda lielas bažas un neskaidrības par to, kā deklarēt savu īpašumu, kā noteikt dažādu vērtslietu vērtību, piemēram, gleznu kolekcijas vērtību. Tāpat daļa iedzīvotāju nav pārliecināti, vai "sākumdeklarēšanas likums" vispār attiecas uz viņiem un, ja attiecas, tad kas īsti ir jādeklarē," klāsta Piziča.

Notāru dienās piedalīsies 117 notāri, konsultējot iedzīvotājus savos birojos 30 Latvijas pilsētās.

Notāru dienas Latvijā notiek kopš 2006.gada. Katru gadu Notāru dienās piedalās 120 notāri visā Latvijā. Kopumā sešu gadu laikā Notāru dienās bezmaksas konsultācijas par dažādām juridiska rakstura tēmām saņēmuši aptuveni 20 000 Latvijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!