Foto: AFP/Scanpix
Stājies spēkā jau septītais Talsu traģēdijas spriedums, ar kuru par labu cietušajam Sandim Ziemelim no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) piedzīti 50 000 latu par morālo kaitējumu, portālu "Delfi" informēja Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja. Spriedums stājies spēkā, jo par to nav saņemta kasācijas sūdzība.

Apelācijas instances tiesa lietu slēgtā tiesas sēdē izskatīja 17.janvārī sakarā ar VUGD iesniegtu apelācijas sūdzību par pirmās tiesu instances spriedumu. Pilns apelācijas instances tiesas spriedums tika sagatavots 24.janvārī un pēc motivēta sprieduma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki 30 dienu laikā to varēja pārsūdzēt kasācijas kārtībā Senātā. Tā kā spriedums šajā laikā nav ticis pārsūdzēts, tas stājies spēkā.

Prasītājs ar prasību par sakropļojuma, izķēmojuma, veselībai nodarītā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu Rīgas apgabaltiesā vērsās 2009.gada 25.februārī. Notikusī traģēdija prasītājam radījusi ievērojamas sekas - fizisku un morālu kaitējumu, kā arī atstājusi neizdzēšamu negatīvu iespaidu uz visu dzīvi. Kopā prasītājs lūdz tiesu piedzīt 410 000 latus, no kuriem 150 000 lati veido kompensācija par sakropļojumu, 150 000 lati atlīdzība par morālo kaitējumu, bet 110 000 lati - atlīdzība par veselībai nodarīto kaitējumu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa par labu prasītājam no VUGD piedzina 50 000 latu atlīdzību par nodarīto kaitējumu veselībai un tik pat atlīdzību par nodarīto morālo kaitējumu. Apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza VUGD.

Tā dēvētajā Talsu traģēdijas lietā spēkā stājušies jau septiņi valstij nelabvēlīgi spriedumi, bet vēl desmit prasības ir dažādās iztiesāšanas stadijās. Kopumā valsts prasītājiem – cietušajiem un bojāgājušo radiniekiem – izmaksājusi 257 843, 98 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!