Foto: Publicitātes foto
Otrdien ar simbolisku pamatakmens iemūrēšanu tiks sākti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās ēkas kompleksa būvdarbi, informē SIA "Biroju centrs Ezerparks".

Uzņēmumā norāda, ka jaunajā administratīvo ēku kompleksā Rīgā, Talejas ielā 1, plānots apvienot visas Rīgas VID adminstratīvās struktūras, un tajā strādās vairāk nekā divi tūkstoši darbinieku, ik dienu apkalpojot tikpat daudz klientu.

Kompleksa būvniecību paredzēts pabeigt 2014.gadā. Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA "Biroju centrs Ezerparks", projekta autors arhitektu birojs "Sarma & Norde Arhitekti", būvdarbu ģenerāluzņēmējs SIA "Re&Re". Projektu finansē banka "Nordea".

Jau vēstīts, ka lēmumu par jaunā ēku kompleksa būvniecību valdība pieņēma vēl 2008.gadā, kad VAS "Valsts nekustamie īpašumi" un bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra vadītais privātuzņēmums SIA "Mežaparks SPV" noslēdza līgumu par kopuzņēmuma SIA "Biroju Centrs Ezerparks" izveidi, lai realizētu šo projektu.

Taču 2009.gada martā, mainoties valdībai, Finanšu ministrija (FM) nolēma vēlreiz izvērtēt projekta lietderību, toreiz arī publiski izskanēja pieļāvums apturēt šo projektu, taču tā dēļ valstij varētu rasties zaudējumi. Aizpagājušā gada vasarā FM secināja, ka projekts ir jāturpina, ņemot vēra arī būvniecības izmaksu kritumu un iepriekš noslēgto līgumu ar privāto investoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!