Foto: PantherMedia/Scanpix

Turpinot apstrādāt tautas skaitīšanas datus, Centrālā statistikas pārvalde (CSP) ir precizējusi Latvijas iedzīvotāju skaitu – iepriekš lēstajiem 2 067 887 iedzīvotājiem klāt nākuši vēl 2484 cilvēki, tādejādi Latvijas ļaužu skaits pērn 1.martā bija 2 070 371 cilvēks, portālu "Delfi" informēja CSP.

CSP precizējusi tautas skaitīšanas datus pēc kārtēja tautas skaitīšanas datu apstrādes posma, kurā vērtēta Latvijas iedzīvotāju dzimuma un vecuma struktūra 2011.gada 1.janvārī, kad Latvijā dzīvoja 2 074 605 iedzīvotāji. Salīdzinot ar iepriekš publicēto iedzīvotāju skaitu, kas bija balstīts uz Iedzīvotāju reģistra datiem, Latvijas iedzīvotāju skaits ir par 155 000 mazāks.

Vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājums ir 23-31 gadu vecuma grupā (vairāk nekā 14%), kas ir skaidrojams ar grūtībām atrast darbu Latvijā pēc izglītības iegūšanas, tādējādi spiežot jauniešus doties darba meklējumos doties ārpus valsts. To arī apliecina nodarbinātības statistikas rādītāji, jo bezdarba līmenis 20-29 gadu vecumā ir virs vidējā valstī, norāda CSP.

Tautas skaitīšanas dati apstiprina, ka ekonomiskās migrācijas un zemās dzimstības dēļ Latvijas iedzīvotāji noveco. Dati liecina, ka iedzīvotāju vidējais vecums 2011.gada 1.janvāri bija 41,6 gadi, kas ir par pusgadu vairāk nekā iepriekš publicēts.

Jau vēstīts, ka 2011.gada tautas skaitīšanu CSP sāka pērn 1.martā, piedāvājot iedzīvotājiem aizpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā, 17.martā darbu sāka 1960 tautas skaitītāji, apmeklējot iedzīvotājus viņu dzīvesvietās.

Pērn beigās, kad vēl datu apstrāde nebija pilnībā pabeigta, CSP paziņoja, ka Latvijas iedzīvotāju skaits pārsniedz divus miljonus un iedzīvotāju skaits kopš iepriekšējās tautas skaitīšanas ir samazinājies, kas noticis gan iedzīvotāju dabiskā pieauguma (mirušo skaitam pārsniedzot jaundzimušo skaitu), gan starptautiskās migrācijas ietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!