Foto: DELFI
Atbilstoši Eiropas Savienības (ES) tieslietu un ministru lēmumam premjers izveidojis darba grupu apdraudējumu un risku apzināšanai, aģentūrai BNS pavēstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Par darba grupas vadītāju iecelts Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta direktors Dimitrijs Trofimovs. Darba grupā būs arī pārstāvji no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Veselības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Zemkopības ministrijas.

Darba grupas vadītājs, ja nepieciešams, var pieprasīt no valsts un pašvaldību institūcijām darbam nepieciešamo informāciju, kā arī pieaicināt dalībai darba grupā citus speciālistus un ekspertus.

Līdz decembrim darba grupai jāpieprasa informācija no ministrijām, kas sagatavota atbilstoši Eiropas Komisijas vadlīnijām riska novērtēšanai katastrofu pārvaldīšanā. Ekspertiem jāsagatavo priekšlikumi par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos.

Panke paskaidroja, ka šādas darba grupas tiek izveidotas visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. "Runa ir par plaša spektra apdraudējumiem, piemēram, kiberdraudiem, migrācijas draudiem," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!