Foto: LETA
Saeimas deputāti un darbinieki ceturtdien piedalīsies pavasara talkā, lai, godinot Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes piemiņu un saglabājot nozīmīgu vēstures mantojumu, arī šogad sakoptu viņa dzimto māju "Auči" apkārtni, portālu "Delfi" informēja Saeimā.

Šī gada talkā plānojuši piedalīties ap 80 dalībnieku – gan Saeimas deputāti, gan darbinieki. Iecerēts kopīgi sakopt bijušā prezidenta māju pagalmu un tuvējo apkārtni, grābjot lapas, veicot rakšanas darbus, kā arī stādot kokus. Jāņa Čakstes dzimtās mājas ir nozīmīga Latvijas vēstures vieta, kas ļauj ikvienam tuvāk iepazīt Čaksti kā personību, sabiedrisko un valsts darbinieku, kā arī kuplas un draudzīgas ģimenes galvu.

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, kas ir simboliska dāvana Latvijai, pieminot 1990.gada 4.maiju. Šo tradīciju iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Pēc viņa iniciatīvas 2007. un 2008. gada pavasarī Saeimas deputāti un darbinieki atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu.

2009.gada talkā ar ātri augošām apsēm tika apstādīti vairāk nekā divi hektāri zemes, bet gadu vēlāk netālu no Engures tika iestādīts jauns priežu mežs. Savukārt pērn Saeimas deputāti un darbinieki sakopa Jāņa Čakstes dzimto māju apkārtni.

Talka Čakstes dzimtajās mājās "Auči" Ozolnieku novada Sidrabenes pagastā ceturtdien, 3.maijā, sāksies plkst.13.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!