Foto: Publicitātes attēli
Administratīvā rajona tiesa ceturtdien apmierināja SIA "Televīzijas kanāls Pro100TV" sūdzību un atcēla Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumu par nacionālā televīzijas kanāla apraides atļaujas anulēšanu.

Tiesa ceturtdien no pieņemšanas dienas atcēla Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes 2011.gada 28.jūlija lēmumu, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme.

Spriedumu 20 dienu laikā iespējams apelācijas kārtībā apstrīdēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome 2011.gada 28.jūlijā nolēma anulēt SIA "Televīzijas kanāls Pro100TV" izsniegto nacionālā televīzijas kanāla apraides atļauju, jo kanāla "Pro100TV" vadība nav spējusi vienoties ar SIA "Lattelecom", kas liedz tam sākt apraidi un nacionālās licences izmantošanu.

"Lattelecom" padomei skaidrojis, ka piedāvātais līgums bijis tieši tāds pats kā citām nacionālajām televīzijām.

"Pro100TV" rīcībā palika pārrobežu apraides licence, kuru kanāls turpina izmantot.

Kā iepriekš sacīja "Televīzijas kanāla Pro100TV" valdes loceklis Konstantīns Vederņikovs, ar "Lattelecom" izdevies atrisināt gandrīz visas neskaidrības.

"Normālos līgumos tiek paredzēts punkts, nosakot, ka uzņēmumam ir tiesības, mēnesi iepriekš brīdinot, pārtraukt līgumattiecības, bet "Lattelecom" piedāvātajā līgumā paredzēts, ka tas jāslēdz līdz 2013.gadam un pārtraukt to nav iespējams," sacīja Vederņikovs.

Tāpat kanāla vadība uzskata, ka neatbilstoši likumam rīkojusies arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome. Likumā noteikts, ka no nacionālās apraides licences saņemšanas dienas kanālam jāsāk raidīt 15 mēnešu laikā. "Pro100TV" licenci saņēma 2010.gada 22.jūlijā, tam, pēc kanāla vadības domām, būtu bijis jāsāk raidīt līdz 2011.gada 22.oktobrim.

2010.gada 22.jūlijā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome SIA "Nordecom Media", kas tagad pārdēvēta par SIA "Televīzijas kanāls Pro100TV", piešķīra apraides atļaujas tiesības, lai veidotu televīzijas programmu "Pro100TV Latvija". Programmai noteiktais raidlaika apjoms latviešu valodā un svešvalodās attiecīgi ir 65% un 35%. Mērķauditorijas vecums - no četriem līdz 70 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!