Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Mikroķirurģijas centra ārsti veiksmīgi atjaunoja plaukstu kādam 69 gadus vecam vīrietim, kuram plauksta bija pilnībā norauta, strādājot ar pļaušanas iekārtu, informēja slimnīca.

Plaukstas replantācijas mikroķirurģiskā operācija ilga sešas stundas, un to veica Mikroķirurģijas centra ārsts dr. Māris Krūmiņš.

"Tuvojoties vasarai, mūsu centra ārstiem aizvien biežāk nākas sniegt palīdzību cilvēkiem, kas guvuši traumas dārza un lauku darbos. Traumu sezonālais raksturs liecina, ka cilvēki darbus veic vai nu bez pienācīgām iemaņām, vai neievērojot drošības noteikumus, diemžēl nereti arī alkohola reibumā," saka Mikroķirurģijas centra ārsts Krūmiņš.

Pacients šobrīd ārstējas intensīvās terapijas nodaļā. Ja pēcoperācijas periodā nesāksies sarežģījumi, tad pacients ar atjaunotu plaukstu būs spējīgs darīt ierastas ikdienas darbības.

Kopumā gada laikā notiek viena līdz trīs operācijas, kas saistītas ar ekstremitātes pilnīgu amputāciju.

Mikroķirurģijas centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur 24 stundas diennaktī tiek nodrošināta akūta rekonstruktīvā un rokas ķirurģija – pirkstu un rokas replantācija, norautu ķermeņa daļu rekonstrukcija, smagu rokas traumu ārstēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!