Foto: DELFI
Pie Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" kompleksa grāvī mētājas kaudzē samesti desmitiem asins analīžu stobriņu, par saviem novērojumiem vēstīja kāda iedzīvotāja, par kuras vārdu patiesumu klātienē pārliecinājās arī portāls "Delfi".

Aculieciniece portālam "Delfi" vēstīja, ka "šokējošo skatu" Gaiļezera slimnīcas teritorijā viņa uzgājusi aizvadītajās brīvdienās. Stobriņi ar asins analīzēm izmesti dažus metrus no galvenās slimnīcas ēkas, kreisajā pusē pie krūmiem. Viņa norādīja, ka uz dažiem stobriņiem bija iespējams izlasīt pacientu personīgos datus.

Portāls "Delfi" novēroja, ka ceturtdien pēcpusdienā grāvī netālu no slimnīcas ēkas mētājas vairāk nekā 50 stobriņu ar asins analīzēm. Vairāki stobriņi bija saplēsti. Pacientu personīgos datus uz stobriņiem salasīt gan būtu grūti, uz viena bija salasāms kāds datums – 2010.gada 22.marts.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa portālam "Delfi" sacīja, ka viņas rīcībā neesot informācijas, ka slimnīcas apkaimē mētātos asins analīžu stobriņi. Viņa norādīja, ka slimnīcā ir stingras vadlīnijas, kā iznīcina materiālus, tostarp stobriņi ar asinsanalīzēm.

Kārkliņa noraidīja iespējamību, ka kāds analīzes būtu izmetis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!