Foto: PantherMedia/Scanpix
Pagājušajā diennaktī Vidzemē kāds 21 gadu vecs vīrietis guvis nopietnu savainojumu, ar zāģi sazāģējot roku, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Cietušais nogādāts Mikroķirurģijas centrā.

Savukārt Zemgalē 55 gadus vecam vīrietim, kurš kokzāģētavā pārkrāvis baļķus, uzkritis baļķis. Vīrietim konstatēti muguras sasitumi, iespējams, arī iegurņa kaula trauma. Viņš nogādāts slimnīcā.

Savainojumus guvuši arī bērni. Zemgalē 12 gadus vecs puika braucis ar skrituļdēli un nokritis, viņš ar galvas traumu nogādāts slimnīcā. Sešgadīgs puika izkritis no šūpolēm, viņš ar rokas lūzumu nogādāts slimnīcā. Savukārt Latgalē divgadīga meitene piekļuvusi medikamentiem un izdzērusi kādas pudelītes saturu. Arī viņa nogādāta slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī notikuši vairāki negadījumi ar braucamrīkiem. Rīgā kāds motociklists saskrējies ar automašīnu. Viņš guvis nopietnas galvas un muguras traumas un nogādāts slimnīcā. Zemgalē 25 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā ar auto iebraucis betona apmalē un guvis nopietnas galvas un ķermeņa traumas. Savukārt Kurzemē 32 gadus vecs vīrietis kritis, braucot ar velosipēdu. Viņš ar lauztu augšdelmu un pleca traumu nogādāts slimnīcā.

Kopumā saņemti 1209 izsaukumi, 179 saistīti ar dažādām traumām.

Jau ziņots, ka vakar Madonas rallijā smagu avāriju piedzīvojusi pilota Normunda Verbeļa ekipāža, kā rezultātā gājis bojā tās stūrmanis Igors Bartaščenoks. Avārijā cieta arī Lietuvas ekipāža Roks Kvaracejs un Audris Šoss, bet, pēc mediķu norādītā, traumas nebija dzīvībai bīstamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!