Foto: F64
Valsts izglītības satura centrs (VISC) līdz otrdienas pusdienas laikam kopumā saņēmis 319 apelāciju par centralizēto eksāmenu rezultātiem, pastāstīja VISC pārstāve Kristīne Ilgaža.

Viņa prognozēja, ka iesniegto apelāciju skaits vēl var pieaugt, jo centralizēto eksāmenu rezultātus vidusskolēniem ir iespējams apstrīdēt mēnesi pēc sertifikāta saņemšanas. Sertifikātus VISC sāka izsniegt 10.jūlijā.

Visvairāk lūgumu pārskatīt rezultātus saņemts par latviešu valodas, angļu valodas un matemātikas eksāmeniem. Savukārt vislielākais apelāciju skaits par kādu no izvēles centralizētajiem eksāmeniem ir saņemts bioloģijā.

Pērn mēneša laikā VISC arī saņēma 319 apelāciju par centralizēto eksāmenu rezultātiem un 22% gadījumu eksāmenu vērtējumu mainīja.

Jau vēstīts, ka VISC 10.jūlijā sāka izsniegt centralizēto eksāmenu sertifikātus. Kopumā šogad izsniegti 27 383 centralizēto eksāmenu sertifikāti. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu vidusskolas eksāmenu kārtotāju skaits šogad sarucis par aptuveni 13%.

No izvēles eksāmeniem visvairāk skolēnu izvēlējušies kārtot angļu valodu – šajā eksāmenā zināšanas pārbaudīja 21 tūkstotis skolēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!