Foto: LETA

Valsts kontroliere Inguna Sudraba, kurai drīz beidzas otrais pilnvaru termiņš, un līdz ar to tiek spekulēts par viņas ienākšanu politikā, nevarot pievienoties nevienai no esošajām partijām, jo zina, "cik tur ir vārdu un kāda ir reālā darbība", laikrakstam "Diena" atzinusi Sudraba.

"Man būtu ļoti grūti iestāties jebkurā no esošajām partijām. Es zinu, cik tur ir vārdu un kāda ir reālā darbība. Es nevaru laipot un iet pret sirdsapziņu, es neteikšu, ka tā ir pareizi, tikai tāpēc, ka 50 citi teiks, ka tā ir pareizi," laikrakstam paudusi  Sudraba.

Viņa paudusi, ka politika nevar būt maizes darbs. Savukārt valsts pārvaldē viņa nevarot darboties iespējamā interešu konflikta.

Par savu politisko "platformu" Sudraba laikrakstam norādījusi: "Es aizstāvu pozīciju, kur cilvēks ir centrā. Kas ir vajadzīgs, lai cilvēks gribētu dzīvot, būtu novērtēts, izglītība un veselības aprūpe nodrošināta. Es enerģētiski jūtu vidi, kurā atrodos, un es to jūtu iztukšotu, tajā nav pozitīvā lādiņa." 

Jau ziņots, ka Sudraba gada beigās sākšot nopietni domāt par savu turpmāko darbību un neizslēdz iespēju arī iesaistīties politikā, jo vēlas "uz pozitīvo pusi izmainīt apkārtējo vidi un valsti, kurā dzīvojam".

Sudraba arī veltīja kritiku  šā gada valsts budžeta grozījumiem, kuros lielākā daļa ir līdzekļu novirzīšana parādu segšanai, kas neliecinot par labu budžeta plānošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!