Foto: DELFI Aculiecinieks
Pundurvalstī Monako viens no svarīgākajiem apskates objektiem ir osta.

Patiesībā tā izskatās pēc lielas jahtu stāvvietas, kas visu gadu ir pārpildīta ar vairākiem desmitiem dārgu ūdens transporta līdzekļu. Galu galā katrs sevi cienošs oligarhs ir pagodināts atstāt savu 'super dārgo' jahtu blakus Monte Karlo kazino vai karaļa pilij. Jāatzīst, ka "blakus" jēdziens Monako ir diezgan patvaļīgs, jo visa valsts viegli iekļaujas Rīgas centrālā rajona robežās.

Ņemot vērā "Delfi" lasītāju lielo interesi par jahtām, kuras pārsvarā novietojas netālu no Vanšu tilta Rīgā, domāju, ka Monako osta viņiem nešķitīs mazāk interesanta. Liekas, ka tieši šajā pasaules nostūrī atrodas pasaules visdārgākās jahtas ar 'visbiezāko maciņu' īpašniekiem. Tomēr jāsaka, ka, ieskatoties miljonāru un miljardieru sejās, neieraudzīju neko neparastu – tādi paši cilvēki vien ir…


Iesaka "Vanilla Travel" ceļojumu konsultants Aldis Kušķis:
Rekomendēju blakus esošajā Itālijā noīrēt par mazām naudiņam mazu buru laivu un kādu dienu vai nedēļu priecēt acis par šīm megajahtām no jūras puses. Ja nu tomēr vēlme pārvietoties ar kājām, tad līcī Monako karaļa pils otrajā pusē ir mazāka ostiņa Fontvielle ar intīmu atmosfēru un elegantu burziņu.

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!