Foto: DELFI Aculiecinieks
""Orinoco Eco Camp" Venecuēlā, Orinoko deltā ir kā atgriešanās bērnībā - jebkas ir nezināms un no jauna atklājams. Virs upes uz pāļiem paceltās platformas, kāda ir nometne un vietējo indiāņu mītnes vietas, ir nelielas cilvēku apgūtas saliņas lietusmežu neaptveramajā plašumā," raksta Elza.

"Lai arī nometnes gidi dažādos izbraucienos meistarīgi izrāda džungļu brīnumus, sarīko pairanju makšķerēšanu un aizved apciemot indiāņusi, aizgrābjošākais mirklis pienāk brīdī, kad nometnē tiek izslēgti elektrību ražojošie ģeneratori un jebkāda civilizācijas klātbūtne mūs šķietami pamet."

"Mums paveicās ar stāstnieku - nometnes fermeris Džeimss ielūdz mūs uz Cuba Libre glāzi, un mēs sēžam tumsā, džungļu skaņu ietverti, klausoties mūsu uztverē pasakai līdzvērtīgā stāstījumā par dzīvi šeit: ka delta pieder warao (kanoe cilvēku) cilts indiāņiem, ka zem šīm teritorijām ir Venecuēlas lielākie gāzes un naftas krājumi, bet warao zemi valdībai nepārdod. Par to, ka viņiem nav saimnieciskās domāšanas un nevar ieskaidrot, ka ir jāierobežo ilgstoša nozveja vienā vietā un, ja viņi dienā apēd trīs zivis, tad nevajag ķert piecas. Par to, ka džungļi ir liels supermārkets, kurā dabūjams viss, izņemot ogļhidrātus. Par to, ka piranjas dzīvo tikai gar krastu un upes vidū var droši peldēties, jo dziļajos ūdeņos dzīvo delfīni, kuri piranjas ēd un āda pēc peldes Orinoko dēļ daudzajiem ūdenī izšķīdušajiem minerāliem kļūst maiga kā zīds. Par to, kādas skaņas ļauj saprast, ka aligators ir noķēris savu upuri. Par to, ka čūskas džungļos nokož tikai indiāņus, jo nedzird viņus pietuvojamies.

"Kādā brīdī virs galvas ar skaļu švīkstu aizlaižas putns, izteiksmīgi skandinot: „Wow! Wow!" Kā brīnīdamies par mūs atrašanos šajā 40 tūkstošu kvadrātkilometru Orinoko un tās atteku izmusturotajā teritorijā, kur nav ceļu un dzīve rit līdzīgi kā ritējusi gadu tūkstošiem, un cilvēku apgūtais ir vien nieks."


Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!