Foto: DELFI Reporter
Valsts policijas Iekšējā drošības birojā sākta izmeklēšana par metāla izvešanu no policijas Transporta biroja un vadošu amatpersonu iespējamu līdzdalību tajā, svētdien vakarā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Transporta birojs ir saimnieciska struktūrvienība, kas apkalpo policijas auto bāzi, tai skaitā tā atbild arī par līzinga automobiļiem un noraksta vecās mašīnas.

Izmeklētāji ir saņēmuši ziņojumu, ka no Transporta biroja teritorijas iespējams neatļauti izved metāla izstrādājumus. Oficiāla slēdziena par notikušo vēl nav – lietas formālitātes, kā arī zaudējumu apmērs šobrīd tiek pārbaudīts.

"Aizdomas ir par iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumu tas ir – rīcību ar saimniecībai vairs nevajadzīgiem metāla izstrādājumiem," "de facto" skaidroja Iekšējās drošības biroja priekšnieks Kristaps Kalniņš.

Šobrīd sākta pārbaude, "lai lemtu par kriminālprocesa uzsākšanu mums nepieciešamas atbildes uz jautājumiem, kurus esam uzdevuši attiecīgām struktūrvienībām".

Šobrīd ir aizdomas, ka tas noticis ar vadības ziņu. Neoficiāla informācija liecina, ka izmeklēšanā pārbauda bijušā Transporta biroja priekšnieka Armanda Možeiko saistību ar šo pārkāpumu, turklāt pie izvešanas esot bijis klāt kāds viņa radinieks, ziņo LT raidījums "de facto".

Arī Kalniņš apliecināja, ka "dažas amatpersonas bija lietas kursā par šo rīcību."

Amatpersona, uz kuru krīt aizdomas, no pienākumiem nav atstādināta – reizē ar biroja reorganizēšanu no 1.augusta viņš pārcelts atbildīgā amatā Valsts policijas Galvenajā Administratīvajā pārvaldē.

Policija "de facto" lūgto interviju ar Možeiko atteica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!