Zibens pirmdien trāpījis diviem Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) mācību un pētījumu saimniecības "Vecauce" strādniekiem, kas atradušies augstas priedes tuvumā.

Zemgales reģionālās Valsts darba inspekcijas (VDI) vadītājs Valdis Dūms informēja, ka gan zibens spērienā cietušais, gan bojāgājušais strādnieks bijuši no SIA "Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) mācību un pētījumu saimniecība "Vecauce"", kas tobrīd neesot strādājuši, bet pārtraukumā atradušies savas saimniecības cirsmā.

Cirsma atrodas apmēram divus kilometrus no saimniecības "Vecauce" ēkām.

Kā noskaidrojuši VDI darbinieki, nelaime notika pirms plkst.13. Cirsmā atradies
zāģētājs un viņa palīgs, bet traktorists vācis sazāģēto malku. Vīri tikko bija paēduši pusdienas, tad pamalē pamanījuši tumšus negaisa mākoņus un secinājuši, ka strādāšana pēcpusdienā nesanākšot, tāpēc zvanījuši vadībai, lai kāds braucot viņiem pakaļ.

Pēc traktorista stāstītā, spēriens bijis pēkšņs un negaidīts ar dobju būkšķi, taču tumšākie mākoņi cirsmu vēl nebija sasnieguši. Abi strādnieki atradušies augstas priedes tuvumā. Bojāgājušais zāģētājs bijis aptuveni divu metru attālumā no koka. Viņam blakus bijis strādnieks, kurš arī cieta, taču saņēmis vājāku triecienu un izdzīvojis.

Dūms skaidroja, ka šī bija pēkšņa traģēdija, kādas notiekot reti, bet tomēr notiekot. Šo gadījumu nevarot saistīt ar darba devēja atbildību, turklāt nelaimes brīdī vīri nestrādāja.

Cietušas vīrietis mediķu novērošanai ievietots Dobeles un apkārtnes slimnīcas reanimācijas nodaļā, un vizuāli redzamu traumu viņam neesot.

Pirmdien ap plkst.13 Auces novada Vecauces pagastā zibens spēriena rezultātā gājis bojā kāds mežstrādnieks, viņa kolēģis guvis miesas bojājumus.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka, veicot meža darbus, no zibens spēriena gājis bojā kāds 1963.gadā dzimis vīrietis, savukārt otrs mežstrādnieks, 1968.gadā dzimis vīrietis, guvis miesas bojājumus un ievietots slimnīcā.

Viens strādnieks miris notikuma vietā, bet otrs cietušais nogādāts slimnīcā novērošanai, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Viņa skaidroja, ka izdzīvojušā strādnieka veselības stāvoklis ir apmierinošs un stabils, nopietni apdegumi viņam nav konstatēti, taču uz ķermeņa konstatētas vieglas zibens apdegumu pēdas, tāpēc viņš ievietots slimnīcā novērošanai, jo iespējamas elektrotraumas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!