Foto: F64
Rēzeknes administratīvā rajona tiesa noraidījusi Daugavpils cietumā ieslodzītā Igora Makovska prasību piedzīt 1000 latu kompensāciju par cietuma kamerā mītošām blaktīm, informēja tiesā.

Kompensāciju Makovskis bija vēlējies piedzīt no Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP).

Iepriekš, izskatot divas Makovska prasības pret IeVP par necilvēcīgiem apstākļiem cietumā, tiesa atzinusi cietuma administrācijas rīcību par tiesisku un tās noraidījusi.
Šajās lietās Makovskis vēlējies piedzīt no IeVP 1000 latu un 5000 latu kompensācijas.

Savukārt Makovska apvienotās prasības par 500 un 1000 latu kompensācijas piedziņu no IeVP saistībā ar nepareizu uzturu ieslodzījuma vietā skatīšanu Rēzeknes administratīvā rajona tiesai nācies pārcelt uz vēlāku laiku - 22.novembri, jo pagaidām nav saņemti nozīmēto ekspertīžu rezultāti.

Prasībā norādīts, ka Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļā olu vietā ieslodzītajiem dod sauso pienu, kaut arī normatīvie akti olas ļauj aizvietot tikai ar olu pulveri, nevis ar piena pulveri.

Ieslodzītais nav apmierināts arī ar ēdiena sadales procesu, kurā netiek mērīts katram ieslodzītajam izsniegtais gaļas daudzums. Katram ieslodzītajam ēdināšanas reizē pienākas 80 grami gaļas, taču cietuma darbinieks gaļu izdala ar smeļamo kausu, "kā kuram pagadās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!