Foto: LETA
Latvija turpinās atbalstīt Moldovas centienus integrēties Eiropā - tiekoties Rīgā ar Moldovas vicepremjeru, ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministru Juriju Ļanki, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tikšanās laikā ministrs atzinīgi novērtēja Moldovas sasniegto progresu, kā arī aicināja Moldovu turpināt iesāktās reformas. Sarunā, ieskicējot atbalstu, kādu varētu sniegt, veicinot Moldovas integrāciju ES, Rinkēvičs norādīja uz Latvijas un ASV Attīstības sadarbības aģentūras (USAID) projektu, kura mērķis ir stiprināt likuma un tiesu varu Moldovā.

No savas puses Ļanke informēja par Moldovas plāniem līdz 2013.gada beigām pabeigt sarunas ar Eiropas Savienību par padziļinātās un visaptverošās brīvās tirdzniecības telpas izveidi, ES – Moldovas Asociācijas līgumu, kā arī sarunas vīzu dialoga ietvaros ar ES. Tāpat Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministrs informēja Latvijas kolēģi par Moldovas iekšpolitikas aktuālajiem jautājumiem, kā arī "5+2" formāta sarunām Piedņestras konflikta risinājumam.

Ļanke Latviju apmeklē darba vizītē , lai piedalītos Rīgas konferencē 2012. Vizītes ietvaros Ļankem 17.augustā ir paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!