Ar vīru secinājām, ka savā apzinīgajā mūžā nemaz neesam izpētījuši mūsu kaimiņzemi Igauniju. Bez īpaši izstrādāta maršruta, tikai ar atzīmētajiem galvenajiem mūsu interešu objektiem, devāmies ceļā. Iesākām ar Keilas ūdenskritumu, kur bijām gandrīz vienīgie apmeklētāji, kas vēl vairāk ļāva izbaudīt ūdens mūziku un burbulīšu spēles.

Jagalas ūdenskritums man uzreiz asociējās ar mazo Niagāru. Tas bija pietiekami liels, lai saprastu dabas spēku, kur ūdens traucas lejā no aptuveni astoņu metru augstuma, nežēlojot nevienu, kas stājas tam ceļā.

Ūdens bagātības ziņā Valastes ūdenskritums ir visnabadzīgākais no iepriekš minētajiem. Tomēr tā iespaidīgais, tuvu pie 30 metru lielais augstums neatstāj vienaldzīgu. Skats uz jūru šeit ir burvīgs jebkuros laika apstākļos.

Tā kā mūsu galvenie pieturas punkti bija saistīti ar ūdeni, tad pašsaprotami likās meklēt naktsmājas pie jūras. Neskartais krasts, kopā ar putnu dziemsmām un skatu pa mūsu istabiņas logu bija lielisks dienas noslēgums.

Nākamās dienas spilgtākais moments bija Ehalkivi lielākais Ziemeļeiropas vadakmens, kuru jūrā atstājuši ledāji. Piedzīvojuma vērta bija nokļūšana līdz tam. Bridām cauri niedrēm pa ar biezu dūņu kārtu klātu jūras dibenu. Šādi gājienu apvienojām ar SPA procedūru, pēc kuras mūsu pēdas bija īpaši maigas. :)

Atceroties braucienu, joprojām atmiņā uzvirmo patīkamas emocijas un sejā iezogas smaids, lai gan tas jau bija 2009. gadā.

Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!