Kamēr citās pašvaldībās dīķos tiek ierīkotas strūklakas, pie pašas Salaspils novada domes esošie dīķi jau sen tiek izmantoti dažādu atkritumu izmešanai. Dīķos peld gan pudeles un skārda bundžas, gan plastmasas mēbeles un koka logu rāmji, gan kartona kārbas un kas tik vēl nē...

Protams, ne jau Salaspils novada domes amatpersonas piecūko dīķus, un ne jau pīlītes, kuras mīt šajos dīķos. Tomēr, tāpat kā pīles, arī Salaspils novada dome par atkritumu klātbūtni dīķos lieki neuztraucas, un, šķiet, sakopt tos negrasās. Tāpēc sestdien, 29.septembrī, Salaspilī tiek organizēts novada iedzīvotāju forums, kur pulcēsies salaspilieši, kam nav vienalga, kādā vidē dzīvot, un lems par problēmām, prioritātēm un konkrēti veicamajiem darbiem, ko var un realizēs paši, uzlabojot savu dzīves kvalitāti novadā un savā apkaimē papildus tam, ko jau dara vai nedara pašvaldība.

Dīķu sakopšana un tīrības uzturēšana tajos noteikti būs viens no foruma aktuālajiem jautājumiem. Iespējams, arī strūklaku ierīkošana un apkārtnes labiekārtošana. Taču šādu teritoriju, kas varētu priecēt gan salaspiliešus, gan viesus, ja vien būtu sakoptas un labiekārtotas, Salaspils novadā vēl ir daudz. Informācijas un tautas ziņu vietne "Salaspils A-Z" ir uzsākusi šādu vietu apzināšanu, iedzīvotāju foruma iniciatori – biedrība "Nākotnes Salaspils" -, jau ir paziņojusi, ka 2013.gadā tiks izveidots novada jeb kopienas fonds iedzīvotāju iniciatīvu atbalstam, taču neskaidrs ir jautājums par to, vai arī pašvaldības amatpersonas līdzdarbosies un atbalstīs iedzīvotāju iniciatīvas, vai, kā līdz šim, vairāk laika un enerģijas tērēs, lai tās slāpētu un sabotētu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!