Foto: DELFI Aculiecinieks
No pirmdienas, mēneša garumā norisināsies ikgadējā akcija "Tīrības dienas", kuras laikā iedzīvotāji aicināti gan sakopt, gan arī apzināt nesakoptās teritorijas, informēja akcijas rīkotāju pārstāve Linda Osīte.

Akcijas "Tīrības dienas" laikā iedzīvotāji, valsts iestādes un uzņēmumi tiek aicināti sakopt un satīrīt ikvienu valsts stūrīti, sākot no savām mājām, uzņēmumiem un pagalmiem, beidzot ar parkiem, pļavām un mežiem.

"Tīrības dienu" mērķis ir mudināt iedzīvotājus ar lielāku atbildību izturēties pret savu valsti, uzturēt tīru un sakoptu, kā arī ar neiecietību izturēties pret tās piemēslotājiem. Tāpat akcijā iesaistīties aicināti uzņēmumi, kopīgiem spēkiem iztīrot Latviju un parādot savu mīlestību pret to.

"Šodien īpaši jūtams pirmais rudens dzestrums un tāpat ielās parādās košās rudens lapas, uz kuru fona izceļas putekļi un gruži. Uzņēmumi, pašvaldības, draugu un kaimiņu kolektīvi tiek aicinātas pieteikt savu dalību "Tīrības dienā", tādējādi ne tikai kļūstot par dabas draugiem, bet arī parādot sabiedrībai savu ieguldījumu valsts attīstībā un sakopšanā," minēja Osīte.

Šomēnes "Tīrības dienu" laikā tiks apzinātas Latvijas nesakoptākās vietas, organizējot tīrības komandas uz konkrētajiem punktiem, tās savedot kārtībā. Lai rādītu piemēru, liela uzmanība šomēnes tiks veltīta sakoptāko māju, biroju un pagalmu izcelšanai. Tāpat tiks organizēti dažādi konkursi par aktīvāko tīrības inspektoru, čaklāko uzņēmumu tīrības komandu un labāko padomu, kā ieviest tīrību ikvienā Latvijas vietā.

Sagaidāms, ka, tāpat kā pavasara akcijā, arī rudenī dabas sakopšanas talku organizēšanā iesaistīsies pašvaldības, ne tikai aicinot iedzīvotājus sakopt Latvijas reģionus, bet arī palīdzot ar problemātisko rajonu, nesakoptu vietu apzināšanu un darbu organizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!