Foto: DELFI Aculiecinieks
"Dinamo Rīga" 5.sezona rit pilnā sparā, bet vienu dienu, ejot garām kādreizējai komandas pirmajai sporta hallei, atausa atmiņā arī laiki, kad Rīgas Sporta pils bija vienīgā halle Rīgā, kur notika starptautiskas un vietējas nozīmes sporta spēles.

Rīgas Sporta pils nodota ekspluatācijā 1970.gada 15.aprīlī un tā kļuva par nozīmīgu hokeja attīstības pamatu padomju laikos. Hokeja halles ietilpība bija 4500 skatītāju vietas, tomēr ņemot vērā stāvvietas un papildvietas, maksimālā arēnas ietilpība bija 5500 vietas.

Rīgas Sporta pils jaunie īpašnieki paziņoja, ka 2007.gada vasarā tiks uzsākti ēkas un tās apkārtnē esošā kvartāla rekonstrukcijas darbi, kuros plānots investēt vairākus miljonus eiro. Pēc rekonstrukcijas Rīgas Sporta pils kvartālā bija paredzēta dzīvokļu, biroju un viesnīcu izbūve. Halle tika slēgta 2007.gadā un jau pēc gada to nojauca. Vai celtne būtu nojaukta, ja krīze būtu sākusies ātrāk?

To, ka šajā vietā atradās Rīgas Sporta pils, tagad apliecina tikai ceļa zīmes un nenojauktās ēkas daļa, kurā atradās kases, vēlāk arī hokeja preču un atribūtikas veikals. Četru gadu laikā nojauktā kompleksa vietā nekas netiek celts vietā, nenotiek nekāda saimnieciskā darbība. Nojauca… Kas tālāk?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!