Foto: AFP/Scanpix
Tiesnešu disciplinārkolēģijam, kam piektdien jālemj par fiktīvā tiesas darbinieku nodarbināšanā vainotā Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesneša Ziedoņa Strazda lietu, varētu lūgt Tieslietu ministrijai Strazdu atstādināt no amata, piektdien Latvijas Radio sacīja disciplinārkolēģijas vadītājs Pēteris Dzalbe.

Tikmēr Strazds aizvien slimo un viņam izsniegta darba nespējas lapa.


Dzalbe norāda, ka pagaidām disciplinārkolēģijas rīcībā pagaidām nav tādu dokumentu, kas iespējamos pārkāpumus ļautu vērtēt pēc būtības. Esot vien rīkojums par disciplinārlietas ierosināšanu un paša tiesneša paskaidrojums par paskaidrojuma nesniegšanu, taču citi materiāli nav pieejami.

”Ja dokumenti nebūs līdzi tieslietu ministram vai pārstāvim, mēs lūgsim, lai tos iesniedz, jo kolēģija pati ar izmeklēšanu nenodarbojas," piebilda Tiesnešu disciplinārkolēģijas vadītājs.

Tiesneša Strazda advokāts Pāvils Rebenoks gan jau iepriekš izteicies, ka bijušais Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājs Ziedonis Strazds, kuru augusta sākumā aizturēja korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un pār kuru gulst aizdomu ēna fiktīvā darbinieku nostrādināšanā, lūgs Tieslietu padomei rosināt Saeimai viņu atbrīvot no tiesneša amata veselības stāvokļa dēļ.

Savukārt, kamēr viņš slimo, tiesnesis lūdzis disciplinārkolēģijas lēmumu atlikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!