Foto: DELFI Aculiecinieks
”Liepājā, pie ”Gallereja” ēkas Jūras ielā 27/29 garāmgājēji un ēkas darbinieki ir spiesti novērot nepatīkamu skatu – zīlīšu saimes, lidojot garām Gallereja stikla ēkai, atduras pret to un krīt uz asfalta,” raksta aculiecinieks, kurš vēlējies palikt anonīms.

”Dažām zīlītēm tomēr izdodas piecelties pēc kritiena, bet lielākā daļa nomirst. Dažs zīlītes pēc sadursmes ar ēku krīt uz ceļa braucamās daļas, kur automašīnu plūsma neatstāj tām nekādas izdzīvošanas iespējas.”
”Visticamāk, putni uzreiz nevar saprast, kas atrodas viņiem priekšā, jo ēka ir no stikla, kas labi atspoguļo skaidrās debesis.”

”Pagājušajā gadā ap šo pašu laiku norisinājās tāda pati situācija. Toreiz problēma tika risināta, savācot mirušos un vēl dzīvos putnus miskastes maisā un nogādājot to miskastē. Ņemot vērā, ka arī šogad mirušie putni periodiski pazūd no ceļa, var secināt, ka šobrīd no viņiem atbrīvojas analoģiskā veidā.”

”Pagājušajā gadā ”Gallereja” ēkas īpašnieki grasījās risināt šo problēmu, uz ēkas uzstādot putnu atbaidīšanas ierīci, bet tagad, skatoties uz desmitiem mirušu putnu, kas mētājas uz ceļa, var teikt, ka problēma palikusi neatrisināta.”


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!