Foto: DELFI Aculiecinieks
21.oktobrī Daugavā pie Vanšu tilta bija pietauvojies Vācijas Jūras spēku flotes kuģis ”Branderburg”.

Šī fregate ekspluatācijā nodota 1994.gadā, ir 139 metrus gara un tās komandā ir 180 cilvēki. Divi 6568 zirgspēku jaudīgi dzinēji un divas 33600 zirgspēku jaudīgas turbīnas palīdz kuģim attīstīt 29 mezglu ātrumu.

”Branderburg” ir būvēts izmantojot stels-tehnoloģijas un galvenokārt domāts pretzemūdeņu kaujas operācijām. Bruņojumā ir 76 mm automātiskais lielgabals, kas spēj izdarīt 85 šāvienus minūtē un likvidēt mērķi 16 km attālumā, divi sapāroti torpēdu aparāti un vesels dažādu klašu raķešu arsenāls. Turklāt uz klāja ir divi AgustaWestland Lynx helikopteri.

Aizvadītās nedēļas nogalē ikviens interesents varēja apmeklēt kuģa klāju, kā arī iepazīties ar dažām iekštelpām, radiolokācijas iekārtu un raķešu palaišanas iekārtām.

Vācu jūrnieku vizītēm Daugavas ietekā ir 800 gadus sena tradīcija. Pirmie, kas šeit pietauvojās, bija bīskapa Bertolda vadītie karakuģi 1196.gadā. Vēlāk šeit ieradās arī Rīgas dibinātājs bīskaps Alberts. Tiesa gan, diez vai tā laika Daugavas krastu iedzīvotājiem, atšķirībā no šīs svētdienas vizītes, bija iespēja apmeklēt viesu kuģus.


Pievienoti aleksanderplat foto un video:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!