Foto: LETA

"Vienotība" pirmdien valdes sēdē uzklausīja frakcijas deputātu Ingmāru Čaklo par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konstatētajiem pārkāpumiem viņa dzīvesbiedres Daces Čaklās saimnieciskajā darbībā un lēmumu pieņems pēc tiesas sprieduma, portālu ”Delfi” informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

"Vienotības" valdes rīcībā nav oficiāli iegūstamu dokumentu no VID, kas apliecinātu, ka Čaklā uzņēmums būtu rīkojies pretlikumīgi, tādēļ, lai pieņemtu lēmumu par turpmāko rīcību, valde lēmusi sagaidīt tiesas spriedumu.

Vienlaikus Čaklais paudis gatavību rīkoties atbilstoši valdes rekomendācijām gadījumā, ja tiesas lēmums būs viņam nelabvēlīgs, informēja Timrota.

Jau vēstīts, ka Notāru padome pieprasījusi tieslietu ministram atstādināt no amata vienu no vadošajām Latvijas notārēm Daci Čaklo saistībā ar viņas vīra, tagad "Vienotības" frakcijas deputāta Ingmāra Čaklā firmas ”Divas puses” kādreiz sniegtām konsultācijām, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumiem.
Notāru padome izsaka aizdomas, ka darījumi bijuši fiktīvi un ka šādi notāre centusies optimizēt nodokļus, svētdien vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Čaklais, kurš vairāk nekā piecus gadus bija sievas biroja vadītājs, ir pārliecināts, ka viņš un sieva visu darījuši likumīgi. Ja arī pārkāpumi bijuši, tad iespējams tikai grāmatvedībā. Valsts ieņēmumu dienests (VID) par saimniecisko darbību Čaklās birojā uzrēķinājis vairāk nekā 60 tūkstošus latu. Dace Čaklā šo lēmumu apstrīdējusi adminstratīvajā tiesā. Gadījumā, ja notāru padomes sniegtos faktus VID apstiprinās un darījumi izrādīsies fiktīvi, tad Čaklajai būs jāšķiras no notāres amatam, apgalvojusi Tieslietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!