Foto: AFI

Partija "Vienotība" nākamgad vasarā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām gatavo nopietnus kandidātus, par kuriem jau drīzumā sola informēt sabiedrību, intervijā aģentūrai LETA teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Pēc politiķa vārdiem, partija pakāpeniski jau gatavojas gaidāmajām vēlēšanām un drīzumā publiskos savu piedāvājumu. Partijas mērķis ir stiprināt savu pārstāvniecību pašvaldībās, tomēr premjers konkrēti neminēja, uz kurām pašvaldībām partija vēlas koncentrēties.

Tāpat tuvākajā laikā taps zināms, ko partija vēlas redzēt Rīgas mēra krēslā. Arī šeit valdības vadītājs vēl konkrētas personas nenosauca, vien norādīja, ka partijā par to patlaban notiekot diskusijas. "Viena lieta ir programma, ko mēs piedāvāsim, otra - uzstādījumi, kā būtu jāattīstās darbam pašvaldībās, tostarp arī Rīgā. Mēs strādāsim ar uzstādījumu savu pārstāvniecību pašvaldībās stiprināt," sacīja premjers.

Dombrovskis solīja, ka tuvāko mēnešu laikā arī sabiedrība uzzinās par partijas piedāvājumu, turklāt daudzās pašvaldībās būšot spēcīgi piedāvājumi.

Jautāts, kāpēc koalīcijā esošās partijas nerīkojas līdzīgi kā, piemēram, "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai", kuras paziņojušas par spēku apvienošanu uz gaidāmajām vēlēšanām, Dombrovskis sacīja, ka tas ir jājautā katrai konkrētai partijai. Par Nacionālo apvienību "Vienotībai" esot bijis skaidrs - ar to kopīgu sarakstu neveidos, jo atšķirības partiju ideoloģijā ir būtiskas. Savukārt Reformu partijai piedāvājumi ir izteikti, taču partija tos noraidījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!