Foto: Europa.eu
Latvija ir gatava izvērtēt Eiropas Parlamenta (EP) priekšlikumus maksājumu apropriācijas palielinājuma Eiropas Savienības (ES) budžeta projektā 2013.gadam apakškategorijā "Kohēzija izaugsmei un nodarbinātībai".

Valdība otrdien apstiprināja Latvijas pozīcijas Eiropas Savienības budžeta Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes 9.novembra sanāksmē, kas paredz, ka Latvija arī uzstās uz to, lai Latvijas situācija prioritārajās jomās nepasliktinās.

Vienlaicīgi gan Latvija uzskata, ka EP ierosinātais palielinājums saistību apropriācijās un maksājumu apropriācijās ir pārāk liels. Līdz ar to ir jāpanāk vienošanās par līdzsvarotāku un reālistisku kopējā budžeta apjomu.

Finanšu ministrija informē, ka EP grozījumi paredz 151 miljarda eiro (106 miljardu latu) budžetu saistību apropriācijās un 138 miljardu eiro (97 miljardu latu) maksājumu apropriācijās, kas ir attiecīgi par 1,4 miljardiem eiro (0,98 miljardiem latu) saistībās un par 5,2 miljardiem eiro (3,65 miljardiem latu) maksājumos lielāks budžeta apjoms nekā ES Padomes apstiprinātā nostāja.

Tāpat Latvijas atbalsta nepieciešamību palielināt kohēzijas politikas maksājumu apropriāciju par 7,2 miljardiem eiro (5 miljardiem latu), jo uzskata, ka ir jānodrošina, ka nacionālie budžeti tiek savlaicīgi atlīdzināti par jau veiktajām izmaksām struktūrfondu gala saņēmējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!