Foto: LETA
Sestdienas vakarā 11. novembra krastmalā Rīgā notiek Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienai veltītās militārās parādes mēģinājums.



Svētku parādi varēs vērot svētdien, 18.novembrī, pulksten 14. Parādi komandēs Rīgas garnizona priekšnieks, Zemessardzes komandieris pulkvedis Leonīds Kalniņš, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Ierindas priekšgalā soļos Jūras spēku flotiles pārstāvji ar Latvijas armijas karogu. Parādē piedalīsies arī Igaunijas Aizsardzības spēku, Lietuvas un Norvēģijas Bruņoto spēku karoga grupa, kā arī triju Baltijas valstu kopīgās militārās izglītības iestādes – Baltijas Aizsardzības koledžas – karoga grupa.

Bruņotos spēkus parādē pārstāvēs septiņas regulāro spēku un triju Zemessardzes novadu vienības, kā arī NBS orķestris. Parādē piedalīsies arī divas Valsts robežsardzes un pa vienai Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienībai. Pirmo reizi parādē soļos arī Jaunsardzes vienības – vairāk nekā 100 jaunsargu un instruktoru, pārstāvot trīs Jaunsardzes reģionus.

Parādi noslēgs bruņoto spēku un Valsts robežsardzes bruņojuma, tehnikas un transporta demonstrējums, kurā lidojumam labvēlīgos laika apstākļos būs redzami arī Gaisa spēku aviācijas bāzes un Valsts robežsardzes helikopteri.

Savukārt Daugavā varēs vērot Jūras spēku flotiles un Valsts robežsardzes kuģus un kuteri. No plkst. 14:30 līdz plkst. 16:30 Rīgas pasažieru ostā pie Vanšu tilta iedzīvotājiem apskatei būs atvērti četri Jūras spēku flotiles un viens Igaunijas Jūras spēku kuģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!