Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie Rīgas autoostas priekšpusē ērti ir izvietojušies taksometri, kas gaida savus klientus. Ejot garām, ievēroju uzrakstu uz vienas no mašīnām: NOLIKŠANA TARIFS - 1.50Ls. Ko nozīmē "NOLIKŠANA TARIFS"?

Tie ir divi, savā starpā jēdzieniski grūti savienojami vārdi. Varbūt bija domāts: "nolikšanas tarifs"? Bet kas ir jānoliek? Bagāža? Mašīna? Kāpēc kādam ir jāmaksā par "nolikšanu"? Un vēl turklāt tik dārgi - ja man ir jāmaksā 1.50 Ls par katru reizi, kad kaut ko "noliek", tad labāk eju kājām?

Vai varbūt tur ir jābūt rakstītam tam pašam, kam uz citām mašīnām: "nolīgšanas tarifs"? Tā kā tam ir nozīmē, kā skolās māca latviešu valodu.

Vēl par taksometriem. Tas ir viens no sarkanajiem "tomātiņiem" pie Centrālās stacijas. Pirms vairākiem gadiem daudz kur tika tirzāts jautājums par to, ka bāru un krogu apkalpojošais personāls tūristu pasūtījumiem piemēro citas, augstākas cenas. Ar šādu cenu politiku var saskarties arī šodien - vienā no sarkanajiem taksometriem. Šim konkrētajam auto uz sāniem tā arī ir uzrakstīts, ka, ja tu brauc no lidostas, tad tev būs jāmaksā vairāk. Kāda gan starpība, uz kurieni vai no kurienes tu brauc? Kāpēc braucieniem no lidostas ir jābūt dārgākiem? Un kāpēc šāda cena tiek prasīta tikai vienā konkrētā mašīnā? Citām uz sāniem ir tikai viena cena - vai arī tajās tiek prasīta paaugstināta maksa?


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!