Foto: LETA

Kādreizējā ilggadējā laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte, kura tagad jau vairākus gadus darbojas politikā, nepretendēs ne uz Latvijas Televīzijas (LTV) vadību, ne arī uz amatu kādā citā medijā, apliecināja Ēlerte.

Tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz LTV triju valdes locekļu amatiem, bet nākotnē Latvijā plānots veidot arī jaunu sabiedrisko elektronisko mediju.

Ēlerte uzsvēra, ka neredz iespēju pretendēt uz kādu no šiem amatiem arī tā iemesla dēļ, ka tagad darbojas politikā.

"Es savā mūžā esmu vienu mediju [laikrakstu "Diena"] vadījusi 18 gadu, pietiek man ar vienu mediju. Mam šī pieredze jau ir. Es negrasos kandidēt uz kāda medija vadību. Esmu arī pilnīgi pārliecināta, ka cilvēks, kas ir saistījis sevi ar politiku, un es esmu saistījusi, nevar kandidēt uz medija vadītāja posteni," pastāstīja Ēlerte.

Ēlertes vārds izskanējis arī saistībā ar pašvaldību vēlēšanām ‒ viņa tiekot apsvērta kā viena no "Vienotības" Rīgas mēra amata kandidātēm.

Pašlaik Ēlerte ir premjera ārštata padomniece nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos.

Ēlerte bija ievēlēta 10.Saeimā un ieņēma kultūras ministres amatu, savukārt 11.Saeimā neiekļuva, jo vēlētāji viņu novērtēja ļoti pretrunīgi ‒ viņa saņēma līdzīgu skaitu svītrojumu un plusiņu, kas ietekmēja viņas vietu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!