Foto: LETA
Rīgas pašvaldības informācijas sistēmu pielāgošana eiro ieviešanai izmaksās vairāk nekā 530 000 latu, aprēķinājis Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs (ITC), kurš apkopojis informāciju par prognozējamām izmaksām.

ITC norāda, ka tas ir orientējošs aprēķins un summa, visticamāk, būs lielāka, jo vēl nepieciešamas diskusijas ar informācijas sistēmu izstrādātājiem un padziļināta izpēte, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Dome šādus aprēķinus veikusi, jo saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vēstuli, kurā norādīts, ka ar eiro ieviešanu saistītās izmaksas pašvaldībai jāsedz no saviem finanšu līdzekļiem.

Valsts piedāvā tikai organizatorisku atbalstu grāmatvedības sistēmas HORIZON pielāgošanai eiro ieviešanai, piemēram, rosinot noslēgt vienošanos ar Iepirkumu uzraudzības biroju par konkrētu risinājumu. Turklāt ministrija to uzskata par labāko, neizvērtējos citas alternatīvas.

Ņemot vērā, ka HORIZON prognozējamās pielāgošanas izmaksas būs jāsedz no Rīgas domes budžeta, pašvaldība izvērtēs arī citus iespējami racionālākus risinājumus.

Turklāt pašvaldības pārziņā atrodas arī citas informāciju sistēmas, kas apstrādā datus par valsts budžeta maksājumiem, un kurām būs nepieciešama pielāgošana.

Latvijas valdība plāno eiro ieviest no 2014.gada 1.janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!