Foto: DELFI

Lai arī Reformu partija (RP) nolēmusi Rīgas domes (RD) vēlēšanās startēt ar atsevišķu sarakstu, nevar izslēgt kopēja saraksta veidošanu ar partiju "Vienotība" startam Rīgas domes vēlēšanās, intervijā laikrakstam "Diena" atzinis RP vadītājs Valdis Zatlers.

Viņš uzsvēris, ka katras partijas nosaukts Rīgas mēra amata kandidāts "ienes izmaiņas kopējā bildē", tāpēc politiskā situācija vēl var mainīties, tāpēc sadarbības iespējas jāvērtē uzmanīgi, "pirms mēs neesam pieņēmuši pēdējo, galīgo lēmumu un sākuši savu kampaņu," paudis Zatlers. Viņš ir pārliecināts, ka RD vēlēšanās no RP būs atkarīgs ļoti daudz.

"No tās pozitīva vai negatīva starta pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs atkarīgs, kāds būs Rīgas liktenis nākotnē. No otras puses, apzinoties šo atbildību, mēs tomēr pieturēsimies pie ļoti rūpīgas situācijas analīzes plāna. (..) Jo lielāks aktieris, jo lielāka pauze... Un arī droši vien lielāki panākumi," teica Zatlers.

RP apzinoties, ka "publika gaida Reformu partijas uznācienu", tāpēc pieturēšoties pie "ļoti rūpīgas situācijas analīzes plāna", laikrakstam "Diena" sacīja Zatlers.

Jau vēstīts, ka RP nākamā gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā neveidos kopīgu sarakstu ar "Vienotību" un startēs atsevišķi, programmas gatavošanu uzticot ekonomikas ministram Danielam Pavļutam.

Tāpat ziņots, ka Nacionālā apvienība (NA) un "Vienotība" Rīgas domē varētu sadarboties un pēc nākamā gada pašvaldību vēlēšanām galvaspilsētas domē izveidot koalīciju.

Jau agrāk "Vienotība" piedāvāja NA un arī Reformu partijai (RP) gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās veidot vienotu sarakstu, taču gan NA, gan RP piedāvājumu noraidīja un paziņojušas, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs individuāli.

Savukārt pašlaik Rīgas domes valdošās koalīcijas partijas "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai", kuras vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanas nolēmušas startēt kopā, cer arī nākamajā sasaukumā domē iegūt vairākumu, tāpēc neplāno sadarbību ne ar vienu citu politisko spēku.

Partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un bijusī kultūras ministre Ēlerte. Viņa uzsvērusi, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai".

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!