Foto: Publicitātes foto
Decembra sākumā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs aizsāka jaunu tradīciju - Zelta kāzu pāru sveikšanu un pieņemšanu Jēkabpils pašvaldībā. Zelta kazu pārus sagaidīja gan svētku uzrunas un laimes vēlējumi, gan tieši viņiem veltīts koncerts, kopīga fotogrāfēšanās un Zelta kazu tortes mielasts. Tā portālu "Delfi" informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Bite.

Skanot Mendelsona kāzu maršam, cieši sadevušies rokās Zelta kāzu pāri pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļā ienesa sveci, kas simbolizē pirms piecdesmit gadiem iedegtu ģimenes pavarda uguni. Iedegtās sveces pasākumā veidoja siltu uguns liesmu, sūtot laimes vēlējumus jaunajām ģimenēm, kuras ik nedēļu nāk šajā laulību zālē un liek pamatus turmākai ģimenes dzīvei.

"Cilvēkam atslēga var būt tikai otrs cilvēks ar iedziļināšanos otra dvēselē, jo ar draudzību un mīlestību mēs saprotam pasauli, atklājam to sev un savam tuvajam. Prasme gadu desmitos saglabāt mīlestību, uzticību un savstarpējo cieņu- tā ir vērtība un tas izdodas tikai stiprai un saticīgai ģimenei," uzrunājot Zelta kāzu pārus, sacīja Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Silvija Leikuma.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs pauda patiesu gandarījumu, ka Jēkabpilī 2012.gadā Zelta kāzas kopumā atzīmē 42 pāri. Lai laulībā nodzīvotu 50 Zeltas gadus, ģimenei ir jābūt stiprai: "Stiprā ģimenē ir jāprot piedot un mierināt otru. Lai ietu tālāk, nesaskaņas ir jānogludina savstarpējā sapratnē un roku rokā jādzīvo tālāk," sacīja L. Salcevičs.

Kopumā Zelta kāzu pāru pieņemšanā pie Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja piedalījās 18 pāri: Marija un Semjons Kļementjevi, Bella un Leonids Protaseviči, Dzidrīte un Ilmārs Ikaunieki, Veronika un Harijs Dālderi, Daina un Kārlis Peņģeroti, Vera un Kuprijans Gerasimovi, Gunta un Vilnis Beniņi, Ārijs un Baiba Baloži, Velta un Vitauts Vītoli, Skaidrīte un Jānis Bērziņi, Leonora un Jānis Ošiņi, Valentīna un Edgars Babrāni, Marija un Mihails Šupilovi, Gaļina un Vladimirs Rustamovi, Vera un Leonīds Simakovi, Valentīna un Uldis Helmuts Putniņi, Valentīna un Jānis Kvēpiņi, Ludmila un Uldis Eihmaņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!