2.decembrī Mārupes Kultūras namā norisinājās akcijas "Šķiro pa tīro Mārupē" noslēguma izloze, kurā par laimīgo uzvarētāju kļuva mārupietis Pāvels Sizs, iegūstot savā īpašumā balvu - 200 latu vērto tirdzniecības centra "Spice" dāvanu karti. Izlozes brīdī Pāvels Sizs nebija klāt, taču vēlāk pēc balvas ieradās kopā ar savu kuplo trīsbērnu ģimeni.

"Veiksmīgo pudeli izlozēja jau septembrī, bet visa ģimene turpinājām piedalīties akcijā līdz pat kampaņas beigām. Neticējām, ka laimēsim. Esam patiesi priecīgi," atzīst ģimenes galva Pāvels. Ģimene par laimestu uzzinājusi telefoniski, jo izlozes brīdī visi bijuši baznīcā uz dievkalpojumu. "Domājām, ja Dievs būs tā lēmis, tad laimēsim. Un redz, laimējām," prieku par veiksmi izlozē pauž visa Sizu ģimene, kuri ir aktīvi šķirotāji jau kopš brīža, kad Mārupē uzsākusies atkritumu šķirošana un apgalvo, ka noteikti šķiros arī turpmāk. Iegūto laimestu nolēmuši veltīt fotoaparāta iegādei, lai varētu iemūžināt ģimenes kopīgos mirkļus un emocijas.

Vērtējot noslēgušos šķirošanas akcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs atzīst: "Priecē tas, ka cilvēkiem ir vēlme šķirot un būt atbildīgiem par savu vidi. Kopējie šķirošanas rezultāti Mārupē parāda, ka esam uz pareizā ceļa. Novēlu, lai Mārupē katrā mājā atkritumu šķirošana kļūtu par pašsaprotamu lietu."

Akcija Mārupē noritēja Mārupes novada Domei sadarbojoties ar Latvijas Zaļo punktu. Tā direktors Kaspars Zakulis pauž cerību, ka noslēdzoties kampaņai un vilinošo balvu izlozei, pārstrādei nodotais izlietotā iepakojuma apjoms nesaruks, bet turpinās pieaugt. "Mārupieši grib dzīvot zaļi un ir novērtējuši ērtās šķirošanas iespējas – to apliecina akcijas "Šķiro pa tīro Mārupē!" rezultāti," uzsver K.Zakulis.

Kampaņas laikā iedzīvotāji īpaši aktīvi šķirojuši PET pudeles. Kopumā kopš 1.jūlija, kad Mārupē uzsākta šķirošana, iedzīvotāji pārstrādei nodevuši 15,5 t PET pudeles un papīru un 31,3 t stikla taru.

Kampaņas ietvaros mārupieši tika aicināti būt atbildīgiem pret vidi un izlietoto iepakojumu nodot otrreizējai pārstrādei. Lai piedalītos akcijā "Šķiro pa tīro Mārupē!", dzeltenajos šķirošanas konteineros vai privātmāju iedzīvotājiem pieejamajās šķirošanas somās bija jāievieto saplacināta PET pudele ar kontaktinformāciju. Ik mēnesi tika izlozētas desmit veicināšanas balvas – "Dienas Žurnāli" izdevuma pusgada abonementi, bet noslēdzošajā izlozē no 30 veicināšanas balvu saņēmējiem tika izlozēts galvenās balvas saņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!