Foto: F64
Bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs un tagadējais "Ekonomistu apvienības 2010" pārstāvis Mārtiņš Bondars tomēr nestāsies Reformu partijā (RP) un nekļūs par tās pārmaiņu vadītāju.

Bondars pirmdien pēc tikšanās ar RP valdi žurnālistiem pastāstīja, ka partijai pārmaiņu ceļš būs jāmeklē pašu spēkiem, jo RP to vēloties paveikt soli pa solim, bet ne strauji un radikāli, kā to piedāvājis viņš. Bondars gan nepaskaidroja, ko ar to domājis.

"Partija pati varēs pierādīt, cik viņa labi strādā parlamentā, cik labi darbojas tās ministri, bet to viņi izdarīs bez manis," sacīja Bondars.

RP līderis Valdis Zatlers žurnālistiem teica, ka partija redzējusi Bondaru kā Rīgas mēra kandidātu un saraksta līderi startam pašvaldību vēlēšanās Rīgā, taču skatījumi par partijas attīstību ir atšķīrušies. Zatlers skaidroja, ka partija decembrī ir sākusi savu pārveidi ar mērķi optimizēt vadību un lēmumus padarīt skaidrākus, un sabiedrībai saprotamākus. Aicinot Bondaru pievienoties, partija ir cerējusi uz plašāku izmaiņu plānu, taču nav tādu sagaidījusi.

Līdz ar to RP secinājusi, ka tās līderi jāmeklē partijas iekšienē ar pārējo biedru atbalstu, pauda Zatlers. Vienlaikus viņš gan norādīja, ka partija ir atvērta visiem cilvēkiem un turpinās sarunas ar potenciāliem kandidātiem arī ārpus biedru loka. Rīgas mēra kandidātu RP nosaukšot jau tuvākajā laikā, piebilda Zatlers.

Jau ziņots, ka Reformu partijas Rīgas nodaļas valde piektdien nolēma lūgt Zatleru uzaicināt Bondaru iestāties Reformu partijā, būt par pārmaiņu vadītāju un kopā īstenot partijas vadību.

Pats Bondars iepriekš nekomentēja savu iespējamo rīcību saistībā ar Reformu partijas (RP) piedāvājumu iestāties partijā, jo oficiāli viņš vēl nav ticis uzrunāts.

Iepriekš arī izskanēja, ka RP plāno uzrunāt Bondaru, lai viņš kļūtu par partijas biedru un uzrunāt Bondaru kā RP kandidātu Rīgas mēra amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!