Foto: LETA
Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Einars Semanis tikšanās laikā ar Romas pāvestu Benediktu XVI uzdāvinājis viņam jauniztulkoto Bībeli, pirmdien informēja Latvijas vēstniecībā Polijā.

Tikšanās notika pāvesta Benedikta XVI ikgadējās un tradicionālās tikšanās laikā ar vēstniekiem, kuri ir akreditēti pie Svētā Krēsla.

Semanis sarunas laikā izteicis atkārtotu aicinājumu pāvestam izvēlēties Latviju par nākošo Pasaules Jaunatnes dienu norises vietu Eiropā, kā arī uzsvēra, ka tādējādi šis nozīmīgais pasaules mēroga forums pirmo reizi notiktu bijušajā padomju telpā. Latvija kā iespējamā Pasaules Jauniešu dienu norises vieta būtu īpaša arī tāpēc, kas Latvijā ir stipra ekumenisma tradīcija, paudis Semanis.

Vēstniecība informē, ka Semanis uzdāvināja pāvestam nesen izdoto Bībeles jauno tulkojumu latviešu valodā un uzsvēra, ka šis tulkojums ir viens no svarīgiem simboliem Latvijas garīgajai atdzimšanai.

Pēc vēstniecības sniegtās informācijas, pāvests bija iepriecināts un pateicīgs par to, ka Bībele ir ieguvusi mūsdienīgu tulkojumu un ir sasniegusi Latvijas lasītāju.

Jau vēstīts, ka pērn oktobrī grāmatnīcās nonāca jaunais Bībeles tulkojums latviešu valodā, pie kā tulkotāju un redaktoru kolektīvs strādāja kopš 1995.gada. Bībeles tulkošanā no sengrieķu un senebreju valodām piedalījās vairāk nekā desmit cilvēku. Bībele bija ļoti pieprasīta un tās pirmais metiens tika izpārdots īsā laika posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!