Foto: LETA

Gadījumos, kad ministri dodas ilgstošos komandējumos, kuri turklāt sakrīt ar kādu svētku norisi, būtu jāvērtē komandējumu lietderība, žurnālistiem preses konferencē pēc valdības sēdes atzina premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība) gada nogalē bija devusies komandējumā uz Austrāliju, kur apmeklējusi tur dzīvojošos latviešus. Ministre saņēmusi pārmetumus par to, ka komandējumu izmantojusi kā atvaļinājumu.

"Ir rūpīgāk jāvērtē šādu komandējumu lietderība, ko es arī darīšu," sacīja Dombrovskis.

Premjers atzina, ka jau ir saņēmis ministres pārskatu par komandējumu. Viņš gan neteica, vai apšauba konkrētā komandējuma lietderību, bet norādīja, ka pēc šā gadījuma jādomā, kā kontrolēt ilgstošo komandējumu lietderību, īpaši gadījumos, ja komandējuma laikā iekrīt arī kādas garākas brīvdienas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Jaunzeme-Grende Ziemassvētkus un Jauno gadu pavadīja komandējumā Austrālijā, kur viņa uzturējās no 23.decembra līdz 5.janvārim. Ministre saņemusi pārmetumus, ka komandējumu izmantojusi arī kā atvaļinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!