Foto: DELFI
Dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstus Rīgā gaida 1000 denacionalizētajos namos dzīvojošu ģimeņu. No nepieciešamajiem 15 miljoniem latu 50% jeb 7,5 miljoni latu būtu jāsedz no valsts budžeta līdzekļiem, taču pabalstu izmaksāšana rīdziniekiem ir apdraudēta, jo valsts no 2010.gada līdzekļus šim mērķim nav piešķīrusi, portāls “Delfi” uzzināja Rīgas domē.
Ja valsts savu daļu nedos, tad pabalstus nevarēs izmaksāt arī nākamgad, norāda pašvaldībā.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien akceptēja kārtējo Rīgas domes lēmumprojektu par dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta noteikšanu 2014. gadam paredzot, ka tad, ja valsts garantēs līdzfinansējumu, Rīgas pašvaldība ir gatava nākamā gada budžetā ieplānot pabalstu izmaksai 7,5 miljonus latu.

„2009. gadā valsts paziņoja, ka taupības dēļ tā nevarēs līdzfinansēt pabalstu izmaksu. Tagad no valsts puses izskan paziņojumi, ka krīze ir beigusies, tiek ievērojami paceltas algas valsts uzņēmumu vadītājiem, tikai maznodrošinātie denacionalizēto namu iedzīvotāji nekādi nevar sagaidīt savus „veiksmes stāstus" un atrisināt mājokļa problēmas," saka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!