Foto: LETA

Mēru amatiem Ludzas, Preiļu, Dagdas un Viļakas novadā Latgales partija virzīs šo pašvaldību pašreizējos mērus - partijas biedrus Alīnu Gendeli, Aldi Adamoviču, Viktoru Stikutu un Sergeju Maksimovu, savukārt Daugavpilī šim amatam, visdrīzāk, tiks virzīts viens no partijas izveides iniciatoriem, 11.Saeimas deputāts un bijušais pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis.

Kā  pastāstīja Lāčplēsis, gandrīz katrā deputātu kandidātu sarakstā ir cienījami uz zinoši cilvēki, kuri nākamajā sasaukumā varētu uzņemties pašvaldības vadību. Patlaban partijas nodaļās notiek nopietns darbs, veidojot deputātu kandidātu sarakstus. Gribētāju nākamgad startēt pašvaldību vēlēšanās Latgales partijas sarakstā netrūkst.

Latgales partija nākamajās pašvaldību vēlēšanās ar saviem deputātu kandidātu sarakstiem plāno startēt gandrīz visās lielākajās Latgales pilsētās - Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā, Preiļos, Dagdā, Viļakā, arī Viļānos un Varakļānos.

Runājot par politiskajiem spēkiem, ar kuriem Latgales partija būtu gatava sadarboties, Lāčplēsis  iepriekš teica, ka vieglāk esot nosaukt spēkus, ar kuriem partija nesadarbosies, - tie būšot politiskie spēki vai politiķi, kuri nav gatavi strādāt iedzīvotāju vairākuma interesēs, bet gan plāno pārstāvēt atsevišķu uzņēmēju vai šauru iedzīvotāju grupu intereses.

Latgales partijas valdē darbojas arī Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ināra Ņikuļina, Kārsavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Laganovskis, Riebiņu novada zemnieks Jānis Šņepsts, advokāts no Rīgas Zigfrīds Berezovskis un Rēzeknes SIA "Dekom" līdzīpašnieks Valdis Stepiņš.

Latgales partija vasaras sākumā izveidota ar mērķi pārstāvēt Latgales intereses un risināt reģionam aktuālās problēmas. Jaunais politiskais spēks apvienībā ar citām reģionālajām partijām plāno cīnīsies par vietām arī nākamajā Saeimā.

Latgales partijas izveidošanas mērķis, kā teikts tās programmā, ir darbs Latvijas, Latgales reģiona un katras pašvaldības iedzīvotāju labā, veicinot novada mērķtiecīgu attīstību un izaugsmi, nodrošinot katram cilvēkam garīgo un materiālo labklājību neatkarīgi no viņa etniskās, nacionālās, reliģiskās piederības vai sociālā statusa.

Partijas programmā ir ierakstīts, ka Latgales partija ir atvērta visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri spējīgi piedāvāt racionālus risinājumus reģiona ilgtspējīgai attīstībai un ir gatavi uzņemties atbildību par partijas izvirzīto mērķu realizāciju.

Latgales partija centīsies panākt grozījumus likumos, lai atvieglotu uzņēmējdarbības attīstību, lai tiktu ieviests īpašs pierobežas reģiona investīciju režīms uzņēmējdarbības atbalstam, izveidots speciāls garantiju fonds pašvaldībām, nodrošināta reģiona prioritāro nozaru uzņēmējiem iespēja saņemt kredītus ar pazeminātām procentu likmēm. Partijas veidotāji arī vēlas rosināt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras filiāles izveidošanu Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!