Foto: DELFI
Latvijas Pensionāru federācija uzskata, ka pēdējā laikā politiķi nav turējuši vēlētājiem dotos solījumus un kopš 2011.gada rudenī notikušajām ārkārtas Saeimas vēlēšanām pagājušais laiks nav atnesis pozitīvas pārmaiņas lielākajai tautas daļai, teikts federācijas atklātā vēstulē sabiedrībai.

Federācija uzskata, ka "partijas aizmirsušas vēlētājiem dotos solījumus, bet atsevišķi deputāti ar saviem balsojumiem Saeimas komisijās un plenārsēdēs apliecina, ka solījumi, kas doti vēlētājiem retajās tikšanās reizēs, tiek aizmirsti pat pāris dienu laikā".

"Pēdējā laikā pieņemtie lēmumi, samazinot pievienotās vērtības nodokli un iedzīvotāju ienākuma nodokli, liecina, ka valsts vadība negrib uzklausīt tautas lielākās daļas viedokli un turpina politiku mantisko šķiru interesēs, ignorējot arvien pieaugošo nabadzības līmeni valstī. Valsts uzņēmumu vadītāju algu paaugstināšanas akcija vēlreiz apliecina, ka valdība nespēj adekvāti vērtēt situāciju valstī un turpina, nerēķinoties ar tautas interesēm, nekontrolētu valsts budžeta izsaimniekošanu," vēstulē pauž Pensionāru federācija.

"Kā organizācija, kas pārstāv lielu daļu vēlētāju, mēs esam tiesīgi uzdot jums jautājumus: cik ilgi turpināsies ciniska tautas lielākās daļas interešu neievērošana, un kas vistuvākajā laikā tiks darīts, lai nepieļautu masveida protesta akcijas un jaunas ārkārtas vēlēšanas?" jautā LPF.

Jau vēstīts, ka federācija arī iepriekš asi kritizējusi dažu politiķus lēmumus. Pērnā gada nogalē pensionārus sadusmoja labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) intervijā žurnālam "Playboy" paustā atziņa, ka padomju laikos strādājošie nav uzkrājuši savu pensiju kapitālu, tas ir virtuāls un viņu pensijas nodrošina šobrīd strādājošo nodokļi. Federācija pat prasīja premjeram ministres demisiju, taču premjers negrasījās to darīt un pamazām konflikts norima

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!