Foto: LETA
Administratīvā rajona tiesa otrdien noraidīja bijušā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra Mareka Gruškevica prasību par viņa atjaunošanu amatā, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Gruškevicam ir mēnesis laika, lai tiesas spriedumu pārsūdzētu.

Gruškevics aģentūrai BNS iepriekš atzina, ka, pat ja viņu atjaunotu amatā, izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa vadībā viņš nestrādās un viņa primārais mērķis, tiesājoties ar valsti, ir reputācijas atjaunošana.

"Šā politiķa vadībā man nav nekādas intereses darbu turpināt, es neredzu iespēju sastrādāties ar cilvēku, kurš nepamatoti, publiski vienkārši nomelno [..] tas nav ministra cienīgi," uz jautājumu, vai būtu gatavs turpināt darbu, atbildēja Gruškevics un uzsvēra, ka tiesāšanās galvenais mērķis ir reputācijas atjaunošana.

Jau ziņots, ka pēc sāktās disciplinārlietas Gruškevicu no valsts sekretāra amata ar valdības lēmumu atbrīvoja pērn jūlijā. Par jaunu ministrijas valsts sekretāru amatā janvāra sākumā apstiprināta Sanda Liepiņa.

Disciplinārlieta pret Gruškevicu tika ierosināta saistībā ar datortehnikas piegādi skolām, kas ilga ļoti ilgu laika periodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!